Dzień dobry!
Pyszne i pożywne śniadanie możecie przygotować bez problemu w 20 minut. Tyle czasu potrzebuje kasza jaglana, by stać się puszystą i smaczną.
Zachęcam Was, sięgajcie po kaszę! To jedna z najzdrowszych kasz. Ma bardzo dużo dobrze przyswajalnego białka. Jest cennym źródłem witamin z grupy B oraz żelaza i miedzi. Jest lekkostrawna, nie uczula, nie zawiera glutenu. Ma właściwości antywirusowe.
Potrzebujemy:
- 5 łyżek kaszy jaglanej,
- szklanka mleka,
- odrobina cukru,
- maliny.
Przygotowanie
Kaszę przelewamy wrzątkiem i dodajemy do zagotowanego z cukrem mleka. Gotujemy około 20 minut na małym ogniu. Przelewamy do miseczki i dodajemy maliny. Mogą być świeże, mrożone lub przetworzone. Możecie wrzucić maliny do garnka, lekko posłodzić i wyłożyć wraz z sokiem na kaszę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz