sobota, 17 maja 2014

Naleśniki

Naleśniki. Nic trudnego. 
Jakie lubicie najbardziej? Podane na słodko, z twarogiem, konfiturami, kawałkami owoców? A może wytrawne, z pysznym mięskiem i aromatycznym sosem z warzywami? Osobiście przepadam za wszystkimi :) Naleśniki to świetny sposób na słodkie śniadanie lub szybki obiad. Są także idealną propozycją dla rodziców, którzy martwią się o swoje dzieci-niejadki. W naleśnikach łatwo przemycić produkty, na których nam zależy. Zachęcam do wypróbowania sprawdzonego przepisu na naleśniki.

ciasto na naleśniki, naleśniki, przepis na naleśniki, naleśnik ciasto, naleśnikiciasto
naleśnik, nalesniki, ciasto na naleśniki, naleśniki przepis, naleśniki na słodko, naleśniki wytrawne

Potrzebujemy:

- 2 jajka,
- 250 ml mleka,
- 250 ml wody gazowanej,
- 250g mąki,
- szczypta soli,
- łyżka oleju.

Przygotowanie

Wszystkie składniki dodajemy do miski i łączymy. Rozgrzewamy patelnię do naleśników i smarujemy ją olejem. Rozprowadzamy ciasto na patelni i smażymy. Po chwili, gdy naleśnik odchodzi od patelni podrzucamy go i podsmażamy na drugiej stronie. 
Podajemy z wybranymi przez siebie dodatkami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz