Witam!
Mówiłam Wam już, że uwielbiam cukinię. Staram się nią nasycić jak tylko mogę. Przygotowałam kolejny, prosty i smaczny obiad. Cukinia w plastrach zanurzona w cieście i usmażona. Raz dwa i gotowe!
Potrzebujemy:
- 1 duża cukinia,
- olej,
- 2 łyżki mleka,
- 1 jajko,
- 250g mąki,
- szczypta soli,
- łyżka oleju,
- woda,
- sól, pieprz,
- zioła prowansalskie.
Przygotowanie
Obieramy cukinię i kroimy w plastry. doprawiamy ją solą i pieprzem. Przygotowujemy ciasto: mieszamy mąkę, jajko, mleko, wodę, zioła. Rozgrzewamy patelnię z olejem. Zanurzamy plastry w cieście i smażymy. Odsączamy na papierowych ręcznikach i gotowe.
Smacznego!
Cukinia w najprostszej, a zarazem najsmaczniejszej wersji. :)
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuń