Uzupełniam zakładkę "Sałatki" :)
Czy jesienią i zimą również macie częściej ochotę na takie przysmaki? Uwielbiam rozpieszczać bliskich i siebie, gdy na dworze jest chłodno.
Obecnie to jedna z moich ulubionych sałatek, ale nie było tak zawsze. Otóż, jako dziecko smakowała mi z niej tylko kukurydza ;) Sałatka meksykańska mojej Mamy. Do dzieła!
Potrzebujemy:
- 400g czerwonej fasoli (1 puszka),
- 300-400g kukurydzy (1 puszka),
- seler konserwowy, wiórki - 1 słoik,
- 3-4 ogórki konserwowe lub korniszony,
- cebulka marynowana - 1 słoik,
-2 łyżki majonezu,
- sól, pieprz.
Przygotowanie
Do miski dodajemy kolejno, odsączone: fasolę, kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki, odsączony i pokrojony seler, cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez, mieszamy i gotowe. Sałatka gotowa w 5 minut!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz